Historia

Historia

 

Heimdalsgatan började uppföras 1969 och stod färdigt ca 1år därefter. Den kallas även av de boende för Märstahus2; Märstahus1 är beteckningen på grannen Frejgatan, som även ibland blir kallad för Heimdalsgatan därför att husen ser likadana ut. Märstahus 1+2 uppfördes av BPA och tillhör Riksbyggens förening. Heimdalsgatan är beläget mitt emellan Arlandagymnasiet, Vikingavägen, och Valsta Centrum. Heimdalsgatan är väldigt välskött och naturen finns bevarad i området med träd och berg.


Heimdalsgatan är en av några äldre bostadsområden i Märsta och är välkänt för de flesta trogna Märstaborna. Området har haft ett väldigt bra rykte om sig i kommunen. Inte minst de boende på Heimdalsgatan talar om en lugn, trevlig gata i en förening med god ekonomi. Ekonomin har i det stora hela varit väldigt god i föreningen. En liten tillbakagång i tillgångar sågs för ett par år sedan men den sittande styrelsen har rett upp de flesta ekonomiska bekymren och ekonomin är nu på rak väg uppåt igen. Detta medför också att Heimdalsgatan - den gamla klassikern, är på väg att bli en modern klassiker och vägvisare för de andra bostadsområdena i Valsta. I föreningen utvecklas nu många moderna installationer rustade för framtidens behov.


På Heimdalsgatan finns 188 lägenheter och mellan husen finns lekparker, grönområden och grillplatser. I föreningen finns ett flertal tvättstugor och bastun. Ett snickeri/ måleriverkstad är också på gång.


Från Heimdalsgatan är det ca fem minuters gångavstånd till skog och natur. Man kan följa Märstån till Steningebadet och numera rikskända Steninge Slott och kulturcenter. Från Heimdalsgatan är det ett par min. gångavstånd till Valsta Centrum och ett par till min. till Märsta Centrum. Bussförbindelser finns runt hörnet och alla bekvämligheter finns på gångavstånd; affärer, sim och sporthall, dagis, skolor etc.


Heimdalsgatan är kort och gott ett väldigt bra bostadsområde!


Författare; Janne Backlund. 2006-10-11.